Beden Asla “Doğru” Söylemez

0
705

Bizi etkileyen düşüncelerimiz duygusal kodlamalarla oluşur. Beş du-yu organıyla edindiğimiz bilgilerin düşünceye dönüşebilmesi için beynimiz tarafından işlenmesi gerekir.

Bu işleme esnasında gelen verilerin duygularla kodlanması için beynimiz talamus denilen kısmını devreye sokar. Talamus beyindeki röle istasyonudur. Gelen tüm verileri limbik sisteme göndererek kodlar. Kodlama işlemi esnasında kullanılan duygular önemlidir çünkü talamus bilgileri süzerek ve sonrasında duygulara bulayarak iyi ya da kötü olarak hafızamıza kaydetmemizi sağlar.

Başımıza gelenlerin iyi mi kötümü olduğuna karar vermeden kayıt altına alamayız. Kayıt altına aldığımız bilgiler düşüncelerimizi ,düşüncelerimiz davranışlarımızı oluşturur .Nöronal plasti-city sayesinde yeniden yeniden ve yeniden hayata uyumlanırız. Uyumlana-madığımız durumlar patolojiyi oluşturur.

Alice Miller Beden Asla Yalan Söylemez adlı kitabında beden üzerinde görülen birçok hastalığın temelinde ruhsal uyumsuzlukların olduğundan bahseder. Rekabet haksız olduğunda, dikkat eksikliğini ve hiperaktivite bozukluğunu tetikler. Çelişkili standartlar bizim dış dünyaya karşı olan ilgimizi ve alakamızı saptırmamıza sebep olur. Özgüvenli ve huzurlu olmak için her tür kusurumuza rağmen sevildiğimizi bilmemiz gerekir.

Şule Çolakel

Kuantum Psikoloji kitabından…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız