İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye programları ve seminerleri sürüyor
Atölye Modern bahar dönemi başlıyor
İstanbul Modern’in atölye ve seminer programı Atölye Modern’in bahar dönemi 16 Mart 2016’da başlıyor. Atölye Modern programı, katılımcıların yazın alanındaki sınırlarını geliştirebilecekleri Yaratıcı Yazarlık Atölyesi; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği(AICA) işbirliğinde günümüz sanatını yorumlamada sanatın tarihsel gelişimini keşfe davet eden Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve Türkiye’de 1980 Sonrası Çağdaş Sanat adlı programlarıyla on ikinci seminer dönemine devam ediyor.
İki yeni seminer
Ayrıca program, biri Sanat ve Toplum diğeri ise Sanatçıların Dünyasını Anlamak başlıklı, sanat tarihinde sosyolojik ve biyografik okuma önerilerini temel alan iki yeni seminer daha sunuyor.
Mario Levi ile yaratıcı yazarlık
Yaratıcı Yazarlık semineri yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden; Türkiye’de 1980 Sonrası Çağdaş Sanat seminerleri Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu; Sanat ve Toplum semineri Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat yönetiminde gerçekleştiriliyor. Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu ve Haldun Dostoğlu’nun yönetiminde düzenlenen Sanatçıların Dünyasını Anlamak programında ise her seminer dersinde farklı bir sanatçıya odaklanılıyor: Sanatçıların Dünyasını Anlamak seminerleri; Modernin inşası: Hale Asaf; Heykelde sıradan nesne ile kütlenin üretimi: Kuzgun Acar; Geleneğin çağdaş yorumu: Bedri Rahmi Eyüboğlu; Batı akılcılığı ve Doğu’dan Batı’ya sanatsal bir yolculuk: Erol Akyavaş; Türkiye’de soyut form arayışı: Nejat Devrim başlıklı dersleri içeriyor.
Atölye Modern programları İstanbul Modern üyelerine %10 indirimlidir.
Atölye Modern’in atölye ve seminerleri ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır.
Detaylı bilgi için: 0212 334 73 48ve atolyemodern@istanbulmodern.org
Online kayıt için: http://www.istanbulmodern.org/tr/egitim/atolye-modern/atolye-modern_101.html