Yazı ve Editörlük Kursu başlıyor

0
751

 

Osman Esgice (Sanatalemi.net)

Yazı ve Editörlük Kursu’nun yeni dönemi, 12 Ekim 2014 Pazar günü Birlik Vakfı’nda başlayacak. Bu tarihe kadar kayıtlar yapılabilecek. Birlik Vakfı’nın Sultanahmet Camii’nin yanındaki yeni yerinde gerçekleşecek kurs için ön kayıtlar başladı. Üç ay sürecek kursta yaklaşık 30 türde dersler işleniyor. Kursun bitiminde mezunlara belge veriliyor. Ayrıntılı bilgi içinbirlikvakfi.org.tr adlı siteye bakılabilir veya gündüz mesai saatlerinde (0 212) 5164127-5164128 telefonları aranabilir. Açık adres: Torun Sokağı, No. 13 Sultanahmet-İstanbul. E-posta:birlikvafki@hotmail.com; info@birlikvakfi.org.tr

30 TÜRDE DERS İŞLENİYOR

Yazı ve Editörlük Kursunda, Anket, Araştırma, Atasözleri, Biyografi, Deneme, Günlük, Haber, Hâtıra, Hikâye, Hitabet, İnceleme, Köşe Yazarlığı, Makale, Roman, Röportaj, Seyahat,Şiir, Tarih ve Tenkit’in yanı sıra pek çok edebiyat türü ayrı ayrı ele alınıyor. Edebî metinlerin tahlil edildiği kurs sırasında kitap, dergi, yayınevi ve internet sitesi editörlüğü konuları da geniş şekilde işleniyor. Öğrencilerin yazı çalışmaları derste değerlendirilirken başarılı bulunanlar dergi ve sitelerde yayımlanıyor. Gazeteci yazar ve edebiyat araştırıcısı Mehmet Nuri Yardım, farklı mekânlarda yedi yıldan beri “Yazı ve Editörlük Kursu”nu veriyor. Yardım’ın çeşitli sahalarda yayımlanmış kitapları bulunuyor. Kursla ilgili bilgi veren Mehmhet Nuri Yardım şöyle dedi: “Bu kursta edebiyatın ve gazeteciliğin yaklaşık 30 türünde dersler veriyoruz. Bunun yanı sıra ‘yayınevi editörlüğü’, ‘gazete editörlüğü’, ‘dergi editörlüğü’ ve ‘internet sitesi editörlüğü’ gibi alanlarda bildiklerimizi kursiyerlerimizle paylaşıyoruz. Yazar Okulu gibi bir iddiamız yok, ama bu kursa devam edenlerin düzenli olarak yazı yazma alışkanlığını elde ettiklerini görüyorum. Yazı hayatını seçecek olanlara, gazete, yayınevi, dergi ve internet sitelerinde çalışmak isteyenlere yol gösterip yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Kurs döneminde Türk edebiyatının tanınmış yazar ve şairlerin eserlerinden örnek metinler de okutuluyor. Bunlar arasında Mehmed Âkif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı, Ömer Seyfeddin, Peyami Safa, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sâmiha Ayverdi, Nihad Sâmi Banarlı, Safiye Erol, Ziya Osman Saba, Kemal Tahir, Cemil Meriç, Tarık Buğra, Asaf Halet Çelebi, Ârif Nihat Asya, Ahmet Kabaklı, Bahaeddin Özkişi ve Oğuz Atay da bulunuyor. Bu edebiyatçıların yanı sıra yaşayan şair ve yazarlar da ayrıca işleniyor.

LEAVE A REPLY

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız