Zihnini Şarj Et

0
924

Denemekten vazgeçmemek, korkunun en büyük korkusudur. Kurtulmak isteyen parçanızı güçlendirdikten sonra, ümit etmekten ve bir şeylerin kendiliğinden düzelmesini ya da karşıdakinin bir şeyler yapmasını beklemekten öteye geçip, umudunuz…

 

 

Yazar :  Bülent ŞENYÜREK
info@pusulaegit.com

 

 

 Zihnini Şarj Et, Korkunu Mat Et

 

 "Başarısızlık, yeniden deneyebilme fırsatıdır." Gerçekten çok güzel bir söz. Sorun; başarısız olmanızdan kaynaklanmaz. "Hep böyle gidecek…" diye düşünmenizden kaynaklanır.

  Denemekten vazgeçmemek, korkunun en büyük korkusudur. Kurtulmak isteyen parçanızı güçlendirdikten sonra, ümit etmekten ve bir şeylerin kendiliğinden düzelmesini ya da karşıdakinin bir şeyler yapmasını beklemekten öteye geçip, umudunuzu destekleyecek şeyler yapmalısınız. Eylem geldiğinde korku gider. Oturup bekliyorsanız, korkunuz köklerini zihninizin derinliklerine uzatıp kendini besleyip büyütecektir.
Yenildiğinize inanır ve bu inançta ısrar ederseniz, eninde sonunda yenilirsiniz. Korkuyu, her türlü olumsuzluğu yenebileceğinize inanmalısınız.
Gerçekten kaybetmekten korkuyorsanız, başarısız olmak istemiyorsanız, neden harekete geçmeyi denemiyorsunuz? Kötüye giden şeyleri düzeltmeye çalışmıyorsunuz? Denediniz, olmadı mı? İlkinde olmayınca pes mi ettiniz? İkinciyi, üçüncüyü denemeye cesaretiniz mi yok? İkinci ve üçüncü kez denediniz, yine de olmuyor mu? "Yapamıyorum" diyerek pes ettiğinizde Edison'u düşünün. Acaba karanlıktan çok korkan Edison kaçıncı denemesinde ampulü buldu? 1,2,3,10,50,100,200,500,1000! Evet, tam 1000 denemeden sonra bulmuştu. Bunu yapmasını sağlayan fark ise gerçekten istemesiydi. Aydınlığa kavuşmayı gerçekten yürekten istiyordu. Siz de gerçekten istiyorsanız, "olmaz" diye bir kavram yoktur.
Korku, Zihninizin Bir Oyunudur
Korku, insanın zihnini ve bedenini kilitler, kontrolü altına alır, yapabileceklerinizi de yapamaz hale getirir. Örneğin; korkusuzca ve korkuyla bir eylemi deneyimlediğinizde ne gibi farklar oluştuğunu siz de test edebilirsiniz. Yere 20 cm genişlikte, 3 metre uzunlukta bir kalas koyun. Bunun üzerinden yürüyün (bunu hayalinizde yapmanızda yeterli olacaktır). Yürümek ne kadar kolay, değil mi? 20 cm genişlikte rahatlıkla yürüyorsunuz. Şimdi lütfen, tahtayı iki yüz metreye yükseğe çıkarın. Ne oldu? Yürürken korkuyorsunuz, ellerinizi buz gibi ter bastı, bacaklarınız titriyor. Hatta belki yürümeye bile başlayamadınız. İşte bu, korkunun yapabileceğimiz şeylere nasıl da engel olduğunun güzel bir kanıtıdır.
"Başarısızlık, yeniden deneyebilme fırsatıdır." Gerçekten çok güzel bir söz. Sorun; başarısız olmanızdan kaynaklanmaz. "Hep böyle gidecek…" diye düşünmenizden kaynaklanır. Çözümsüz bir dert, bir olay yoktur. Her defasında sizi çözüme götürecek yeni yollar denemelisiniz, o zaman göreceksiniz ki her tünelin sonunda mutlaka ışık vardır.

LEAVE A REPLY

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız