“Profesyonel Gastronomi Atölyeleri”

0
943

Karya Akademi, “Profesyonel Gastronomi Atölyeleri” kapsamında,

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi ‘Denizden-Bahçeden-Tarladan’ (1)

çalışmasını  Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde, 9-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında, MSA Mutfak Sanatları Akademisi akademik desteği ile gerçekleştiriyor.

Mutfak Sanatları Akademisi Eğitmen Şefi Efe Çakıroğlu liderliğinde yürütülen atölye, Bodrum Ticaret Odası Üyesi restoranların profesyonel şeflerinin katılımlarına açık olacaktır.

Atölyenin amacı;

  • Bodrum’un denizinden, bahçesinden, tarlasından gelen ürünlerle yeni menüler çalışmak,
  • Tekrarlayan araştırma ve atölyelerle Bodrum gastronomisini hem yerele hem de uluslararasına özendirmek ve Bodrum Markasına yükseltmektir.

Bodrum gastronomisinin yeniden doğuşu için bir başlangıç olan bu atölyelerde, gastronomi ilkeleri ve kuralları tekrar ifadelendirilecek, yaratıcı gastronomi çalışmaları özendirilecektir.

Atölyeye katılım gösterecek Bodrum restoranları arasında; Denizhan, Akvaryum, Club Gümüşlük, Baa Bahçe, Köşem, Gebora, Otel Gümüşlük, Zazu, Musto ve Kaya Güneri Yatçılık bulunmakta, katılımlar ilgi ile devam etmektedir.

Atölye sonunda;

  • Her ‘şefin klasikleri’ (şefin imzası) menüler oluşumuna destek olmak,
  • Geleneksel Bodrum Gastronomi Haftası, Şefler geçidi için ilk nüveleri oluşturmak,
  • Bodrum için global ölçekte marka değeri oluşumunun temel taşlarını yerleştirmek hedefleniyor.

Birinci grup katılımcıların çalışmaları devam ederken, 10 Mayıs Salı günü Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç atölye çalışmalarını görmek üzere Karya Akademi ve şefleri ziyaret ettiler.

* Atölye kayıt ve sorularınız için Bodrum Ticaret Odası’na 0 252 316 14 12 nolu telefondan ulaşabilir veya proje@bodto.org.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

Karya Akademi Bodrum

Yalıkavak Mah. Ömer Efendi Cad.

47.Sokak No:7

48400 Bodrum MUĞLA

 

Atölyelerle ilgili görselleri aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://we.tl/OcbnsAP3Kn

 

Bodrum Ticaret Odası Hakkında:

Bodrum Ticaret Odası 27.05.1977 yılında Bodrumlu tüccarların bir araya gelmesiyle kurulmuştur.

Kuruluş yıllarında Ticaret Sicil işlemleri Milas’ta yapılırken, 1980 yılında T.C. Adalet Bakanlığı’ndan alınan izinle ve kanunun gerekliliği olarak Ticaret Sicil Memurluğu Odamız bünyesine alınmıştır.

İlk yıllarında bir personelle 25-30 üyeye hizmet veren Bodrum Ticaret Odası, bugün yürüttüğü başarılı çalışmalar ve hizmetler sonucunda Bodrum’un ticaret hacminin de gelişmesiyle, yaklaşık 6.000 üyeye, 25 personeli ile hizmet veren, kurumsal bir yapıya ulaşmıştır.​

 

MSA Hakkında:

2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği ayrıcalıklı eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel okul olmasının yanı sıra dünyanın en büyük akreditasyon kurumlarının başında gelen İngiltere kökenli City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye’deki tek okul. 2011 yılında ise Dünya Şefler Birliği (WACS) MSA’yı “Dünyada Eğitim Kalitesi En Yüksek Profesyonel Aşçılık Okulu” ödülüyle onurlandırdı.

MSA kampüsünde, profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik eğitim mutfakları, uygulamalı barmenlik ve miksoloji sınıfı ile özel tasarlanmış şarap mahzeni, mutfak severlere yönelik etkinlikler için tasarlanmış mutfaklar, konularına göre düzenlenerek inşa edilmiş uzmanlık mutfakları, kahve eğitimi sınıfı, seminer odaları, Türkiye’nin ilk ve tek mutfak oditoryumu, ‘Yeme – İçme Konulu Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ ve yiyecek – içecek tarihi konusunda özel bir koleksiyona sahip müzesi ile Okulun Dükkanı adlı MSA ürünlerinin satış alanı yer alıyor.

 

Karya Akademi Hakkında:

Karya Akademi; yaratıcı disiplinleri bütüncül birliktelikleri ile ele alır; iş birliğine, açık işe, çoğulcu ve ortak akla dayalı tasarımı savunur, ‘uygulama-öğrenim’ döngüsünde disiplinler üstü araştırmacılığı ilke edinir. Yaratıcılığın, yaratıcı emeğin, yaratıcı iş kültürünün ve erdemli iş gücünün, katma değerli üretimin projesidir. Sanat, zanaat, mimarlık, tasarım, kentsel tasarım ve yönetişim disiplinleri arasında edimsel, deneysel ve kuramsal bağlar kurmayı amaçlar, yerel, evrensel ve çevre değerlerinin farkındalığı ve sahiplenilmesi için çalışır. Karya Akademi; tasarımcılar, sanatçılar, eğitmenler, araştırmacılar ve teknoloji, bilim, kültür, yaratıcı ekonomiler, topluluk liderleri ile işbirliği yapar.

Karya Akademi; kuramsal çerçevesinde “yaparak, uygulayarak öğrenme” düşüncesini temel alır, ortak yaratım alanı olarak atölye çalışmalarının önemini vurgular. Disiplinler üstü, ayrıştıran, sorgulayan, tasarımcı düşünceye yoğunlaşan araştırma süreçlerini önerir. Tasarımcıların, düşünürlerin, yönetim gurularının ve akademik dünyanın katıldığı atölyelerle, ekonomiye katma değerle dönecek tasarımlara ve tasarımcı istihdamına alan açmayı hedefler.

 

Web http://www.karyaakademi.org

Facebook @Karyaakademi

Instagram @Karyaakademi

 

Bilgi için:

Karya Akademi / Nurcihan Beyazıt/ nurcihan.beyazit@karyaakademi.org / 0 212 223 07 71

LEAVE A REPLY

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız