Hepimizin keşmekeş ve karmaşanın içinde kendimizi mutlu ve huzurlu hissetmeye ihtiyacı var. Bu ihtiyaçtan herkes kendince farklı yollara yöneliyor kimi daha maddi kimi daha manevi…
Ben maddi olarak herşeyim olmasına rağmen mutsuz ve huzursuz bir insandım. Hayatımı değiştiren insanla karşılaşmamdan sonra O’ndan öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Beni değiştiren insan bir erkek değil, bir yol gösterici bir öğretmen, bir Allah dostu. .
Mutlu bir insan olmanın on yolu
1. 1: Ruhun gönlün ve aklının arasında iletişim sağlıcaksın bu da sadece maneviyatla olur. Eğer aklın gönlün ve ruhun arasında bir bağlantı kalmadıysa, sen sarayda bile yaşasan cehennemin içinde yaşıyorsun demektir.
2. 2: Maddi ilahlarını bir kenara bırakıp ilahi aşk peşinde koşacaksın.Allahaşkı insanı bu dünyada cennete götüren yegane yoldur. .
3. 3: Güzel ahlaktan hiç şaşmıcaksın. . Din güzel ahlaktır dini yaşamak sadece ibadet etmek değil, güzel ahlakla herkese muamele etmektir. Yalan söylememek, vakte riyayet etmek gibi.
4. 4: Gülümsemek. Olumlu enerji yayarsanız olumlu karşılık alırsınız. Hayata gülümseyerek bakanlar daha mutlu olurlar.
5. 5: Şükretmek. Başımıza gelen olaylara şükretmek iyi de kötü de olsa bizi allah’a daha çok yaklaştırır, çünkü yapan yaptıran allahtır. Başımıza gelen kötü şey bizim adam olmamız içindir.
6. 6: Hadiselerden memnun olmak. Başımıza geleni hoş karşılamak alacağımız dersi alıp yola devam etme şansı verir bize. Hadiselere takılmak sadece zaman kaybı olur ve alacağımız dersi geçemediğimiz için o hadiseden farklı şekillerde tekrar tekrar sınava tabi oluruz.
7. 7: Geçmişe takılmamak. Hata da yapsak biz kuluz ve kusurluyuz, mühim olan şey aynı hatayı tekrar tekrar yapmamaktır.
8. 8: İlah edindiğimiz putlarımızı kırmak. Neye aşırı değer verisek ordan hayal kırıklığına uğrıyacağımız muhtemeldir. Sevgilimiz, arkadaşımız, ebeveynlerimiz veya sevdiğimiz bir bardak… Allah kıskançtır ve neye çok meyledip, çok seversek mutlaka oradan sınava tabi oluruz.
9. 9: Gayret göstermek. Yaptığımız iş her ne ise gayret gösterip elimizden geleni en iyi şekilde yapmalıyız. Biz öncelikle Allah’a karşı sorumluyuz. Yaptığımız işi O’nun için yapıyor gibi düşünmeliyiz.
10. 10: Teslim olmak. Elimizden geleni yaptıktan sonra tıpkı tarlasını süren bir çiftçi gibi işin sonunu allah’a bırakmalıyız. Allah her şeyin ve herkes için en hayırlısını bilendir. O’na güvenmekten başka ne çare.
Hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun inşallah. Mutluluğun yollarını maneviyatta arayalım inşallah, geçici maddi zevklerde değil.
*
Banu Büyükçıngıl
banu.bc@gmail.com
www.gencgelisim.com