Enerji Rengini Söyle Bana, Mizacını Anlatayım Sana

0
788

 

Nesrin Gökpınar

www.kalsedon.org

Renkler hayatımızın parçası. Peki, renklerin hayatımızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından ya da seçtiğimiz rengin etkileri olduğundan haberiniz var mı? Renkler yaşamımıza biz daha doğmadan girer. Ebeveynimizin cinsiyetimize göre giysi ve oda seçmesi ile başlar; oyuncaklarımızda, boya kalemlerimizde devam eder gider. Biz doğmadan önce bize biçilen temel renkler vardır: mavi ve pembe. Mavi, gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Pembe; uyum, neşe ve sevginin simgesidir. Hem sezgiseldir, hem de aşırı merhamet duygusu barındırır, hümanisttir ve çabuk incinir. Bu nedenle de mavi erkeğin, pembe de kadının rengidir. Ama size anlatacağım, bunlardan farklı…

Enerji Rengini Bulma Uygulaması

Hepimizin bir enerji rengi olduğunu biliyor musunuz? Ve bunu görebileceğimizi… “Yok artık!” dediğinizi duyar gibiyim. Enerji rengimizi bulmak için kullanabileceğimiz yöntem şöyle: Sinirli olmadığımız bir günde, sigara içiyorsak o gün içmemeye ve midemizin dolu olmamasına özen gösterelim. Loş bir ortama geçelim. Karşımıza da bir ayna koyalım. Nasıl göreceğim demeden, hafif bir müzik eşliğinde, bir meditasyon duygu durumunda, kısık bir gözle aynaya bakalım. Önce renginizi dumanlı bir şekilde göreceksiniz. Ama pratiklik kazanmaya başladığınızda bu renk netleşecek. Biraz dinlenin ama bu süreyi çok uzatmayın. İlk 15 dakikadan sonra yarım saat aralıklarla uygulamaya devam edebilirsiniz. Gördüğünüz renge göre kişilik tahliliniz şöyle:

Kırmızı: Canlılık ve dinamizmi, mutluluğu temsil eder. Ataklık, canlılık, azim ve kararlılığı gösterir. Ne var ki kırmızının fazlalığında hırs daha da artacak, kişi daha çok kazanç ve başarı peşinde koşacaktır. Sonrasında kendisini her şeyden ve herkesten üstün görme duygularına da kapılabilir.

Yeşil: Şifa verir; sabır, huzur ve sükunetin sembolüdür. Kalbin, yeşilin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven verir. Yeşil renge sahip kişinin sabır ve iradesi takdirle karşılanır. Yeşilin fazlalığında ise kendini beğenmiş, otoriter, küstah ve alaycı bir kişilik oluşabilir.

Siyah: Duygusallığı, hüznü, gücü ve tutkuyu temsil eder. Olumsuz düşünceye sahip, negatif ve karamsar bir yapıya sahip olduğunuzu gösterir. Bu renge sahip kişi olumsuz düşüncelerle beslendiğinden, insanlara eziyet etmekten hoşlanan bir kişiliğe bürünebilir. Rengi siyah olan kişilerin içsel konuşmalarını olumlu cümleler ile beslemeleri önerilir.
Mavi:
Gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve kişiyi sakinleştirir. Mavi renge sahip insanın iletişimi, ikna kabiliyeti ve sanatsal yönü kuvvetlidir. Ancak fedakar yapısı zamanla kişiliğinden ödün vermesine yol açabilir. Dönem dönem tembel ve pasif bir karaktere büründüğü de görülebilir.

Lacivert: Kozmik renk olarak kabul edilir. Sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. Rengi lacivert olan kişi başarılı ve güçlü bir imaja sahiptir. Doğuştan liderdir. Aşırıya kaçtığında sezgilerden yoksun, fazla rahat bir kişili olabilir. Kendisini geliştirdiğinde düşünce okuyabilme gücüne sahiptir.
Mor:
Asaletli ve sezgisel güçleri kuvvetlidir. İhtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür.

Mavi ve kırmızının karışımı ile ortaya çıkan bu renk, asilliği ve kendine güveni simgeler. Sakinleştirici ve dinlendirici yönü alçakgönüllülük ile tam bir bütünlülük oluşturur. Olumsuz yönleri unutkanlık ve sabırsızlıktır.

Pembe: Uyum, neşe ve sevginin simgesi olduğu kadar aşırı merhamet duygusu da uyandırır. Bu renge sahip kişi son derece hassas bir yapıya sahip olduğu için dış etkilere karşı kendini korumaya almalı ve meditasyon yapmalıdır.

Sarı: Zeka, incelik ve pratiklikle ilgilidir. Temizlik, saflık ve istikrarı simgeler. Güneşi hatırlatan bir renk oluşu ile umut duygusu verir. Bu renge sahip kişi parlak, neşeli ve heyecanlı olduğu kadar özgürlüğe çok düşkündür. Entelektüel bakış ve yöneticilik duyguları ile iç içe yaşar. Aldatma, iki yüzlülük, kindarlık negatif yönlerinin en belirginleridir. Karamsarlığı depresyona eğilimli olmasına yol açar.

Kahverengi: Gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. Bu renge sahip kişiler, iç etkiye karşı kendilerini korumaya almalıdırlar.

Uzakdoğu’da yüzlerce yıl önce uygulanmaya başlanan renk terapisi, zamanla daha bilimsel bir potaya taşınmış ve renk dalga boylarının insan bedeni üzerinde ciddi etkilere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Renk terapisi yaşamınızın her alanında kullanılmak üzere size destek olur, özel ve iş ilişkilerinizde yaşam kalitenizi artırır. Enerji renginizin ve kendinizin farkına varmanız için Kalsedon Danışmanlık olarak sizlere yardımcı olmaya hazırız.

LEAVE A REPLY

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız