Zenginler zengin çünkü, onlar sadece “Çekim yasası”ndan faydalanmadılar. Hatta faydalandıkları arasındaki temel evrensen yasalardan en düşük değeri olan “Çekim yasası” olmuştur. Eski bir Mısır rahibi olan ünlü Maritius belgelerini kaleme almış Atenon bu belgelerde enginliğin en büyük sırrının “Bumerang Yasası” olduğunu şu sözleri ile ortaya koymuştur.
Firavun çok engindir, çünkü evren onun çok engin olmasını istedi. Ben ise bir bilgeyim, altının sırrını biliyorum ama çok yoksulum, çünkü evren böyle istedi. Firavun evrene altın verdi, daha çok aldı. Ben evrene bilgelik verdim daha çok aldım. Bilgece düşündükçe, bilgeliğim arttı. Bir tek kez bile bir zengin gibi düşünmediğim için asla zengin olamadım. Firavun zaten başka türlü düşünemedi. O enginlik içinde doğmuştu ve onun mutlakiyeti zenginlik olmuştu. Çocukluğunda emir vermeyi öğrenen, büyüdüğünde emir verir. Çocukluğunda ezik yetişen, ezik kalır. Evrenin matematiksel doğrusu budur ama bu kural bile değişkendir. Bu kuralı değişken yapan ise “Bumerang Yasası”dır.
Geçmişten dikkati çeken iki portre ile konuya yaklaşalım: Thomas Edison ve Nikola Tesla. Aynı dönemde yaşamış mucit. İkisi de elektrik üzerine çalıştı. Biri, Edison, herkesin tanıdığı, adı okul kitaplarına geçmiş olan bir adam. Bir dahi. Binlerce ürünün patentini almış ve buldukları ve yaptıkları ile çok engin olmuş biri. Diğeri ise Nikola Tesla, sayısız deney yapmış, çok ürünün mucidi ama hiç patent alamamış. Adını çok a insan bilir. Elektro manyetik dalgaların mucidi. Ama yoksul ve aç olarak ölmüş Hangisi daha büyük bir mucit ya da deha. Günümüzde bir çok bilim adamına göre. Üstün olan Tesla ama engin ve şöhret sahibi olan ise Edison.
Bunun nedeni nedir? Çünkü Edison “Bumerang Yasasını” biliyordu. Mucitliğini herkes bilir ama onun bir başka eğitimden de geçtiğini pek a kimse bilir. “Aron Kardeşlik” örgütünün önemli üyelerinden biridir. Washington Üniversite’nde bulunan, görmesine çok az kişinin izin verildiği bazı belgelerde Thomas Edison’un üyelik belgeleri bulunmakta. Aron Kardeşlik örgütünün gizli sırrı ise “Bumerang Yasası”. Edison bu yasadan faydalanmış birisi. Evrenin çalışma sistemini oradan öğrenmiş. Aron belgelerinde bu yasadan sıkça söz edilmekte. Edison her zaman Tesla’dan bir adım önde olmuştur. Tesla deneylere devam ederken., Edison o deneyin hemen patentini almıştır. Hiçbir zengin engin olmayanlardan daha akıllı, daha zeki ya da daha çalışkan değildir. Onun farkı “Bumerang Yasasını” bilerek ya da bilmeyerek uygulamasıdır. Başkalarının kaderini, kendi kaderine bağlayarak, çok sayıda insanın olumlu enerjilerini küçük bir bedel ödeyerek almış ve bir ayna gibi o olumlu enerjileri evrene yansıtmıştır, güç ise katlanarak geri dönmüştür. Başkalarının, kaderini kendi kaderinize bağlayın. Diğerleri, yani bütün küçük dişliler motoru çalıştırabilmek için size yani motora bağlı en büyük dişliye çalışmaya başlar. Zenginler böyle yaptığı için engin olmuştur.
Fakirler, fakirdir, çünkü kendi kaderlerini anlamsız bir boşluk üzerine terk etmişlerdir. Mısır bilgesi Atenon, kendi yoksulluğundan söz ederken, kendini de eleştirmektedir. O kendi kaderini, başka hiç kimsenin kaderi ile birleştirmemiştir. Kendi yalnızlığında bilgelik üzerinde yoğunlaşmıştır ve evren ona bilgelik sunmuştur. Yoksul doğmuş ve yoksul kalmış insanlara baktığınızda, göreceğiniz tek şey, yoksulluğu kanıksamış olmalarıdır. Bumerang Yasası böyle insanları asla affetmez. Hatta Hitler bile bu gerçekliğin farkındadır. Viyana’da yoksul bir öğrenci olduğu sıralarda, “Kavgam” isimli kitabında bundan bahseder yoksul insanların içine düştüğü ruhsal çöküntüye düşmemek, ruhsal bir sefalet yaşamamak ve asil bir ruha sahip olmak için, o zor koşullar altında bile para biriktirip zenginlerin gittiği Opera’ya bilet alarak onların arasına karışmıştır. Yoksulluk önce ruhu sefalete sürükler ve yoksul bu durumu rutin gerçeği olarak kabul eder. Bütçenizi aşsa bile zaman zaman bir tas kahveye 10 dolar harcamaktan çekinmeyin. Genelde yoksulların yapmadığı şeyleri gücünüz yetmese bile yapın. Opara, konser, tiyatro, pahalı bir yemek, lüks bir gezi. Bunların hakkınız olduğunu düşünün. Yoksulken bile para biriktirin ve bunları yaşayın. Göreceksiniz evrene gönderdiğiniz bu mesaj size katlanarak geri dönecektir. Napolyon bile bu konuya örnek gösterilebilir. Napolyon sadece bir general; Askeri başarıları büyük. Bir gün iktidarı ele geçiriyor ve İmparator olmak istiyor. Korsikalı yoksul bir köylü çocuğu Fransa tahtına talip oluyor. Saraydakilerden biri şu sözü söylüyor ona. “Efendim siz imparator olamazsınız.” Napolyon, neden diye sorunca., adam çünkü siz soylu değilsiniz, tahta sadece asil olanlar çıkabilir. Napolyon’un yanıtı ibret verici. Benim asaletim de şimdi başlıyor. Siz de zenginliğinizi ve asaletinizi bu örneklere bakarak ve “Bumerang Yasasını” uygulayarak sağlayabilirsiniz.
Eackart Handler