SİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN pratik bilgiler

0
873

SİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN:Bahar ve yaz aylarında sinek ve sivrisineklerden en kolay kurtulmanın yolu, karanlık bastırdığı an, pencerenin önüne kuvvetli bir el feneri veya gece lambası koyarak, camları açmaktır. Ütün sinekler ışığa geleceğinden, pencereden dışarı çıkacaklardır. Arkasından da hemen pencereyi kapatırsınız.

HAMAM BÖCEKLERİNE KARŞI:Hamam böceklerinden kurtulmak için temizliğe itina etmelidir. Böceklerin en çok bulunduğu mutfaktaki dolapları boşaltıp, sodalı sularla silinmeli ve dolabın içine ve banyoya fincan tabakları içinde aynı miktarda un, toz şeker, asitborik ve su ile hazırlanan karışımdan koyun. Böcekler un ve şekeri sevdiklerinden unları yerler. İçindeki asitborik onları öldürür. Zamanla kuruyan u karışıma su ilave ederek sulandırmak kabildir. Bunlardan daha kolay bir usul de doğrudan doğruya mat olarak asitboriği lüzum görülen yerlere serpmektir

PİRELERLE MÜCADELE:Evde pirenin bulunmaması için temizliğe çok dikkat etmek gereklidir. Ayrıca yerleri haftada bir defa sirkeli su ile silmek de pirelerin yok olmasını sağlar.

Bazı evlerde odaların döşemelerinin aralarına pireler yuva yaparlar. Bu döşemelerin aralarında boşluk varsa bu boşluklar macun ile kapatmak çok doğru olur.

Ayrıca pireler nane kokusundan da hiç hoşlanmazlar. Bu nane yapraklarını evinizin belirli yerlerine koyarak pirelerin evinize girmesine de mani olabilirsiniz.

GÜVELERDEN KURTULMAK İÇİN:Güvelerden kurtulmanın tek yolu, 80 derecelik 400 gr. İspirto içine 50 gr. Kafuru ile 5/0 gr. Karabiber karıştırıp sonra bunu dolapların veya sandıkların iç kısımlarına sürmektir. Ancak bu karışımı yaptıktan sonra 10 gün kadar bekletin. Bunu sonra sürün.

BİTKİLERDEKİ BÖCEKLER:Bitkilerdeki yaprak böceklerini öldürmek için, bitkilerin toprağına sigara tütünü veya sigara külü koyabilirsiniz.

KARINCALARDAN KORUNMAK İÇİN:Eğer karıncalar duvardan tırmanarak evinize giriyorlarsa, duvarın ortasına bir selobanttan hat çekin. Karıncalar daha fazla tırmanamayıp bandın hizasında kalırlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız