BANYODA KAYMAMAK İÇİN

0
1233

RENKLİ PLASTİK KAPLARDAN YARARLANIN:Buzdolabınızı açtığınız zaman çeşitli renkte kaplar görünmesi göz zevkinizi bozabilir. Bunun için buzdolabınızda aynı renkte piyasada ucuz fiyata satılan plastik kaplardan alabilirsiniz. Kapların rengini buzdolabınızın rengine de uydurursanız, dolabınız daha derli toplu duracaktır.

BANYODA KAYMAMAK İÇİN:Küçük küvetlerin içinde yıkanırken düşmemek için, bu küvetlerin alt kısmına naylon bir paspas yerleştirebilirsiniz. Alt ve üst kısımları pütürlü olan bu paspaslar sabunlu zemin üzerinde kaymanıza engel olacaktır.

Ayrıca banyolarınızda kullandığınız tuvalet takımlarının alt kısımları da kaymayan bir madde ile duble edilmiş olmalıdır.

MİNİK PANO:Sevdiklerinize verebileceğiniz çok güzel bir hediye.

Bu minicik panonun üzerine yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan iki çilek motifi işlenmiştir.

Çilek motifi goblen işi yapılmaktadır. Bunun içinde çok küçük kareli etamin kumaş kullanılmaktadır.

Motifin şemasını aşağıda, renklerini ise yanda görüyorsunuz.

Dikdörtgen şeklinde hazırlanmış olan panonun zemin kısmı ir kaç renk sarı ve beyaz iplik ile doldurulmuş.

Kenar kısmı için renkli bir tahta çerçeveden yararlanabilirsiniz.

Şemadaki renkler:

Y- Sarı

W- beyaz

R- kırmızı

B- kahverengi

Aslan motifi sarı kalın kumaştan kesilmektedir.

Yelesi ve kuyruğu için de sarı renkte kalın yün kullanılmıştır.

Bütün motifin kenar kısmına bir sıra siyah yün ile sap işi yapılmaktadır.

ÇOCUK ODALARI İÇİN PANO:Çocuklarınızın odalarının duvarlarını süsleyecek olan bu sevimli aslan kumuştan hazırlanmakta ve yine düz renk bir kumaşın üzerine dikilerek, duvara pano olarak asılmaktadır.

Aslan motifinin küçük şemasını yanda görüyorsunuz.

Yanda verdiğimiz şemanın karelerini 2,5 cmlik kareler haline getirerek büyütün. Orijinal büyüklükte kalıpları elde etmiş olursunuz.

İLİKLERİ TEĞELLEYİN:Yün giyim eşyalarındaki ilikler yıkandığı zaman deforme olup daha da büyüyebilir. Onun için ilikleri yıkamadan önce beyaz bir iplikle teğel şeklinde dikilmelidir.

DEKORATİF VE KOLAY HAZIRLANAN RAFLAR:Üzerine hafif eşyalar koyacağınız rafları duvarlarınıza birer çivi ile çakabilirsiniz.

Ancak üzerine kıymetli eşyaları ve ağır şeyleri koyacağınız raflar için duvara mutlaka bir takoz yaptırmanız gerekecektir.

Duvara yapacağınız takoz için kalın tahta veya plastik kullanın. Bu arada vida şeklinde çiviler kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

MIKNATISIN FAYDALARI:Dikiş diktikten sonra iğnelerin yerlere düşüp düşmediğini görmek çok zor olur. Oysa dikiş dikerken oturduğunuz yere bir mıknatıs gezdirdiğiniz takdirde yerde bulunan bütün iğne ve toplu iğneleri mıknatıs çekerek toplayacaktır.

KIRILAN PORSELENLER NASIL YAPIŞTIRILIR:Porselenlerden yapılmış eşyanın kırık yerlerini yapıştırmak için aşağıda reçetesini verdiğimiz çimentoyu kullanabilirsiniz.

Beyaz bir cam parçasını berrak bir su içinde beş altı dakika kaynatın. Sonra camı sudan çıkararak bir havanda iyice dövün. İnce bir elekten geçirdikten sonra bir yumurtanın akı ile hamur haline getirin. Elde edeceğiniz macunu bir mermerin üzerine koyup ağaç bir tokmakla iyice dövün. Bu hazırlayacağınız macunla yapıştıracağınız porselen bir daha kırılmayacaktır

EVİNİZDE KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN:Evlerinde kedi veya köpek besleyenler bu hayvanlar için bir de tuvalet bulundurmalıdırlar. Bu tuvalet nasıl bir maddeden hazırlanmış olursa olsun, en az haftada iki kez temizlenmelidir. Kedi ve köpek tuvaleti için +10 cm. yüksekliğinde kenarları olan 40-50 cm. uzunluğunda, 30cm. genişliğinde bir plastik kap en uygunudur. Bu kabın içine kedi veya köpek sığabilmeli ve rahat hareket edebilmelidir.

ESKİ KEMERLERİNİZİ ATMAYIN

Eskimiş kemerlerden hem sağlam, hem de süslü bir kağıt havlu asacağı yapabilirsiniz. Hele kemer zincirli cinstense çok daha güzel duracaktır.

MUTFAĞINIZDA BİR DİNLENME KÖŞESİ:

Mutfağınız ister küçük olsun, ister büyük, burada kendiniz için bir dinlenme köşesi yapmalısınız. Masa yerine kullanabileceğiniz küçük bir raf ve bir tabure sizin için yeterli olacaktır. Çok yorulduğunuz zaman buraya oturup bir kahve içebilirsiniz. İstediğiniz zaman burayı oturarak sebze ayıklarsınız, yada burada günlük masraflarınızı hesaplayabilirsiniz.

SICAK EKMEĞİ KOLAY KESMEK İÇİN:Sıcak ekmeği kolayca kesebilmek için bıçağı kaynar suya batırıp çıkarın, silin ve ekmeği sonra kesin.

HARDALIN BOZULMAMASI İÇİN:Hardalın bozulmamasını sağlamak için üzerine bir dilim limon koymanız yeterlidir

UCU KIVRILMIŞ BADANA FIRÇALARI NASIL DÜZELTİLİR:Evde yaptığınız badana ve boyadan sonra azı fırçalar bir tarafta unutulur ve zamanla unların uçları kıvrılmaya aşlar. U fırçaları tekrar kullanmak istediğiniz zaman uçları kıvrık olduğu için işe yaramayacağını zannedersiniz. Fakat bu fırçaları yine eski haline getirerek kullanmanız da mümkündür. Bu fırçaları nasıl tamir edeceğinizi size anlatıyoruz:

Bir çaydanlığın içine ağzına kadar su doldurun. Çaydanlığın ağzını da kapatın. Su iyice kaynasın. Uçları dönük olan fırçaları kaynamakta olan çaydanlığın ibriğine tutun. Buradan çıkmakta olan buhar fırçanın kıl tarafını yumuşatacaktır. Buhar ile nemlenmiş olan fırçanın uçlarını bir bez ile düzeltin. Tekrar buhara tutun. Birkaç dakika sonra fırçanın ucunun eski halini almış olduğunu göreceksiniz.

KOKULARI GİDERMEK İÇİN

KAVANOZDAKİ KOKULARI GİDERİN:Kavanoz ve şişelerinizi yeniden kullanmak istediğiniz zaman garip bir kokuları olduğunu fark edersiniz. Bu kokuları yok etmek için, yarısına kadar soğuk su koyun. Suyun içine de bir çorba kaşığı hardal atın. Hardallı suyu iyice çalkalayın. Sonra da birkaç saat şişeyi içindeki hardallı suyla bırakın. İyice çalkaladıktan sonra, şişeleriniz ve kavanozlarınız kullanmaya hazırdır

BUZDOLABINIZI TEMİZLERKEN:Buzdolabınızı temizlemek ve kokusunu gidermek için sabunlu temizleme suyuna biraz karbonat atın.

LAVABOLARINIZ KÖTÜ KOKUYORSA:Mutfak lavabosunun kötü kokmaması için kaynar su ve arkadan da çok keskin sirke dökün.

Ceviz masanızın parlamasını istiyorsanız, zeytinyağı ve sirke karışımı bir sıvı yapın. Sonra yünlü bezi bu sıvıya batırıp masanızın üstüne sürüp bırakın. Sonra başka bir bez ile parlatın

BALIK KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN:Balık pişirdikten sonra mutfaklarda kalan kötü kokuyu gidermek için, yarım limonu kesin. Ocağınızı yakın ve çok kısık ayara getirin. Limonu ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş yanacak olan limon hem balık kokusunu yok edecek, hem de mutfağınıza hoş bir koku getirecektir.

BOYA KOKUSUNU GİDERMEK:Yeni boyanmış bir odanın boya kokusunu yirmi dört saat içinde tamamıyla geçirmek mümkündür. Odanın orta yerine, içinde kireç kaymağı bulunan bir tabak koyun. Pencere ve kapıları sıkı sıkı kapayın ve yirmi dört saat böylece bırakın. U müddetten sonra kapı ve pencereleri açarak odayı havalandırın. Odalara içi dolu bir iki küvet veya tepsi koymak suretiyle de boya kokusu giderilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız