Para-Pul Alemi

0
874

Büyük adamlar, başkalarına kendini küçük hissettirir. Gerçek büyük adamlarsa, başkalarına kendini büyük hissettirenlerdir. G. K. Chesterton , Mutlaka firmayı tanıyın. İnternetten ya da başka bir kayıttan firmanın pazardaki konumu, ürün ve hizmet çeşitleri…

 

 

 

Yazar :Aydın Belet
aydin.belet@gmail.com

Büyük adamlar, başkalarına kendini küçük hissettirir. Gerçek büyük adamlarsa, başkalarına kendini büyük hissettirenlerdir. G. K. Chesterton

Mülakat Öncesi Kuralları

Kendinize sormanız gereken sorular:
 Profesyonel hayattaki amaç ve hedefim nedir?
Profesyonel niteliklerim nelerdir?
Firma için yararlı olabilecek niteliklerim nelerdir?
Pozisyona uygun tecrübem var mı?
Zayıf ve güçlü yönlerim nelerdir?
Şu anda çalışmakta olduğum iş sahasında mutlu muyum?
Bilmeniz Gerekenler
 -Mutlaka firmayı tanıyın. İnternetten ya da başka bir kayıttan firmanın pazardaki konumu, ürün ve hizmet çeşitleri, tarihi, personel sayısı gibi bilgilere ulaşmaya çalışın.
– Mülakatı yapacak kişiyi tanımaya çalışın. İsmini ve pozisyonunu bilmeniz size çok fayda sağlayacaktır.
– Mülakat yapılacak yerin adresi, geç kalma durumunda aranılıp bilgi vermek için telefon numaraları ve nasıl gidileceği iyi bilinmelidir.
– Özgeçmişinizin birkaç kopyası, kartvizitiniz ve varsa yazılı referanslarınız da hazır bulundurulmalıdır.

Meşhur Markaların İsmi Nereden Geliyor?

Google: "googol" kelimesinden türetilmiştir. Amerikalı matematikçi Edward Kasner'in 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan sayıya verdiği isim.
Yahoo: Başlarda "Jerry's guide to the World Wide Web" ismi verilen yahoo İngilizcede kaba adam anlamına geliyor. Yahoo, ayrıca "Güliver'in Seyahatleri" kitabında geçiyor.
Wikipedia: Hawaii dilindeki "wiki wiki" kelimesinden yola çıkarak türetilmiştir. "wiki wiki"nin anlamı "hızlı veya bilgi amaçlı"dır.
Apple: Amerika'nın en çok bilinen markası Apple ilk kurulduğu zaman Macintosh ismiyle anılıyordu. Ama daha sonra pazarlama dâhisi Steve Jobs'un önderliğinde şirketin ismi değişti ve elma tasarımı logoya girdi.
Audi: Audi'nin amblemindeki dört yüzük, araba birliği için bir araya gelerek ortaklık kuran 4 firmayı simgeliyor. Audi ismi eski yöneticilerden August Horsc trafından verildi. Kendi ismini vermeyen Horch, Latince karşılığı olan Audi'yi buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı yazınız